Wat is het verzoekensysteem?

Het is voor corporate-gebruikers mogelijk om communicatie-verzoeken te verwerken in de Contentkalender.

Hoe kunnen mijn collega’s een verzoek indienen?

Het is ten eerste belangrijk dat de kalender verzoeken kan ontvangen. Dit stel je in onder je initialen rechtsboven bij 'Gebruikers & kalenders'. Bewerk een kalender en zet in het tabblad 'Kalender delen' het vinkje voor verzoeken aan.

Je collega’s dienen eenvoudig een verzoek in via de deelbare link. In plaats van de groene ‘Toevoegen’-knop zien zij daar ‘Dien een verzoek in’. Je collega geeft het verzoek een titel en vult zijn of haar eigen naam en e-mailadres in. Willen ze meer informatie toevoegen? Ze kunnen ook informatie geven over de datum en mediakanaal waarop de communicatie geplaatst moet worden. Eventueel is het ook mogelijk om al content mee te geven. Zoals een bestand of een URL naar Sharepoint.

Hoe vind ik die verzoeken terug?

De verzoeken vind je onder 'lijsten' in de verzoekenlijst. In de lijst zie je de titel van het verzoek, de publicatiedatum, of het verzoek is verwerkt als communicatie of taak én de status van het verzoek. In de laatste kolom zie je op welke datum het verzoek is ingediend.

Verzoek verwerken

Wanneer je op een nieuw binnengekomen verzoek klikt kan je deze goedkeuren of afkeuren. Je kan een verzoek goedkeuren als losse taak of als communicatie. Als je een verzoek goedkeurt als communicatie moet je deze ook toewijzen aan een project.

Dan volgt de mogelijkheid om meer informatie toe te voegen aan je communicatiekaartje. Precies zoals je gewend bent. Na het opslaan zie je het verzoek terug in de kalender.

Wie kan verzoeken verwerken?

Om een verzoek te verwerken moet de beheerder van je account aangeven dat jij verzoeken mag verwerken. Deze optie vind je bij ‘Gebruikers en Kalenders’ bij gebruikers. Als je een gebruiker bewerkt zie je daar het vinkje voor het verwerken van verzoeken.

Let op: als je het vinkje 'kan verzoeken verwerken' aanzet, vergeet dan niet in- en uit te loggen om de verzoekenlijst te zien.

In deze video legt je Franka je stap voor stap uit hoe je met het verzoekensysteem werkt.

Heb je nog vragen of kunnen we je ergens mee helpen? Mail naar info@contentkalender.nl en wij helpen je verder.